Hej från Familjen Wong! Idag tar vi en sentimental resa till våra rötter i Kowloon, där varje krydda och varje skål berättar en historia om vår familjs traditioner och barndomsminnen.
Nostalgiska favoriter: Kockarnas bästa matminnen från barndomen
Pappa minns hur hans farfar varje morgon förberedde congee, risgröt som smaksattes med färsk ingefära och salladslök. Det var mer än bara en frukost; det var en morgonritual som förenade familjen och förmedlade känslan av hem och trygghet. Denna enkla rätt inspirerar oss fortfarande när vi skapar vår kantonesiska meny på Restaurang Hong Kong.Bakgrund och varför de betyder så mycket
Följer man studier såsom den från Appetite ser man tydligt att matminnen från barndomen formar våra matpreferenser och val även i vuxen ålder. Varje rätt vi serverar är fylld med minnen och traditioner, och vi älskar att dela med oss av dessa berättelser till våra gäster.Vår tolkning på Restaurang Hong Kong
Vår moderna twist på congee inkluderar nu ekologiska, lokalt odlade ingredienser och eksperimentella toppningar som stekt tempura för att ge en crispy texture. Vi strävar efter att hitta en balans mellan gammalt och nytt, tradition och innovation.Vad säger våra gäster?
"Att äta på Restaurang Hong Kong är som en resa tillbaka i tiden. Det är inte bara maten som är autentisk, det är hela upplevelsen." - Stammis Lisa